Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
mastubacija,
eurovizija,
aminata,
deimantines,
paulius,
whydotas,
whhdotas,
vaivorykštinė,
vaivorykstyne avis,
kitas,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Pakrantės g., Alytaus k., Alytaus r. sav.,
Paparčio g., Alytaus k., Alytaus r. sav.,
Pylimo g., Alytaus k., Alytaus r. sav.,
Pušų g., Alytaus k., Alytaus r. sav.,
Ramybės g., Alytaus k., Alytaus r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 4 porcijoms 4 vištienos blauzdelių, krūtinėlių ar ketvirčių 2 v. š. Dižono garstyčių 200 ml daržovių sultinio 2 v. š. sviesto 200 ml grietinėlės 100g kieto sūrio 1 šalotinio
svogūno 300 g žalių žirnelių (šviežių ar atšaldytų) 4 lapų salotų 1 puokštės petražolių, šviežių 100 ml pieno 100 g sviesto 600g bulvių, šviežių 0,25 a. š. muskato riešuto, malto Druskos, pipirų
Gaminimas: 2 valgomuosius
šaukštus kambario temperatros sviesto sutrinti su garstyčiomis . Šią masę sumaišyti. su vištiena ir padėti į šaldytuvą 1 valandai. Sudėti vištieną į įkaitintą keptuvę kartu su sviesto ir garstyčių marinatu. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Vištieną pabarstyti
druska, pipirais, supilti sultinį. Kai sultinys užvirs, sumažinti ugnį ir troškinti vištieną 30 minčių (jeigu naudojate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių). Vištieną apversti ir supilti grietinėlę. Užvirus grietinėlei, troškinti (uždengus) dar 10 - 15 minučių. Vištieną kartu su
padažu perdėti į kepimo formą (gilią skardą), apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis. Sviestą išlydyti puode ar keptuvėjė, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos
ir pradės kvepėti karamele ir riešutais. Per sietą perkošti sviestą. Šviežias bulves, nuskusti, perpjauti į 4 dalis ir virti pasūdytame vandenyje apie pusvalandį. Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, berti muskato riešuto, druskos, pipirų
bei dar kartą viską sutrinti. Svogūną supjaustyti mažyčiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą, pakepinti sukapotą svogūną 3 minutes, sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais. Viską gerai išmaišyti. Ant žirnelių
sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Troškinti 20 minučių (uždengus dangtį). Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir salotų lapais (juos suvynioti į vamzdelius). Skanaus
|
|
|
|
|