Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 kg
vištienos
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
0,5 arbatinio šaukštlelio pipirų
2 šaukštai sviesto
Padažui:
250 g pievagrybių
2 valgomi šaukštai sviesto
3 svogūnai
2 valgomi šaukštai miltų
125 ml pomidorų sulčių
125 ml vištienos sultinio
125 ml sauso baltojo vyno
125 ml grietinės
 


Gaminimas:
Viščiuką padaliname į 8 dalis, apibarstome druska, pipirais ir aptepame sviestu. Paruoštą vištieną sudedame į kepimo indą ir kepame vidurinėje orkaitės lentynoje.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir 2 minutes pakepinti svieste dažnai pamaišant. Pasūdyti ir nuvarvinti sietelyje.
Svogūnus nulupti ir pakepti, kol suminkštės.
Miltus sumaišyti su riebalais, supilti pomidorų sultis, sultinį ir baltąjį vyną. Viską išmaišyti ir užvirinti.
Po to supilti su grietine sumaišytus riebalus, kuriuose kepė pievagrybiai. Viską dar 10 minučių pavirti.
Iškeptą viščiuką laikyti šiltame puode arba kepimo inde.
Sultis, išsiskyrusias kepant mėsą, sumaišyti su padažu ir grybais. Pagardinti prieskoniais, užvirinti ir užpilti ant mėsos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai