Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg rabarbarų (Rabarbarai)
250 g cukraus
1 pakelis vanilinio arba migdolinio pudingo miltelių
200 ml grietinės
50 g margarino arba sviesto
3 kiaušiniai
Mielinė tešla:
500 g miltų
100 g cukraus
80 g margarino
druskos
1 pakelis vanilinio cukraus arba tarkuota citrinos žievelė arba 3 kartieji migdolai
1 stiklinė pieno
30 g mielių

Gaminimas:
Receptas - didelei skardai. Pagrindui naudojama kočiojama mielinė arba greita varškinė tešla. Mielinė tešlos produktai išvardinti viršuje.
Varškinei tešlai:
150 g varškės
5 šaukštai pieno
6 šauktai aliejaus
75 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
300 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
Mikseriu ar šaukštu gerai išmaišyti viską išskyrus miltus ir kepim miltelius. Minkant palaipsniui sudėti su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Galima kočioti arba tiesiog išploti tešlą skardoje. Tinka visiems „didelės skardos“ pyragams.
Įdaras:
Supjaustytus rabarbarus apibarstyti cukrumi ir palikti bent valandai pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Riebalais išteptą skardą iškloti tešla paliekant „bortelį“. Jei reikia praskiesti susidariusias sultis, kad susidarytų 3/8 litro, pakaitinti jas ir sudėti prieš tai grietinėje išmaišytus pudingo miltelius. Dar karštame pudinge ištirpdyti margariną, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti.
Masę išpilti ant tešlos, ant „paklotėlio“ išdėlioti nuvarvintus rabarbarų gabaliukus. Kepti vidutinio karštumo (iki 200
0 laipsnių) orkaitėje maždaug 40 minučių.
Dar karštą pyragą galima (bet visai nebūtina) apšlakstyti tirpintu sviestu ir apibarstyti cukraus pudra.
Vietoj rabarbarų galima naudoti ir trumpai pakaitintus žalius agrastus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai