Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Krepšeliams:
300 g miltų
150 g sviesto
1 kiaušinio
1 didelio šaukšto majonezo
1 šaukštelio kmynų
1 žiupsnelio druskos
1 žiupsnelio cukraus
Įdarui:
0,5 litro apvirtų voveraičių
1 morkos
1 svogūno
1 gabaliuko saliero stiebo
1 ritinėlio cukinijos ar gabaliuko moliūgo
1 mažos galvos žiedinio kopūsto
1 pundelio žalių krapų
1 pundelio žalių bazilikų
1 pundelio žalių ar džiovintų čiobrelių
1 šaukšto druskos
1 žiupsnio juodųjų pipirų
1 žiupsnelio peletrūno
50 g sviesto
1 šaukšto grietinės
50 g aliejaus
100 g fermentinio sūrio "Džiugas"


Gaminimas:
Miltuose sukapoti sviestą, įberti kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkyti majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėti į šaldytuvą.
Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinti.
Jas apkepti ant silpnos ugnies svieste - kad šiek tiek suminkštėtų.
Suberti į daržoves prieskonius, druską, smulkintas voveraites, sudėti grietinę, šiek tiek pakaitinti ir palikti, kad atvėstų.
Kai troškinys atvėsta, galima gaminti ir krepšelius iš tešlos - tešlą iškočioti ant aliejuoto stalo, supjaustyti kvadratais. Ant kiekvieno dėti po šaukštą troškinio, kraštelius suklijuoti ir dėti į skardą, pateptą aliejumi.
Aš kepiau apie 35 min. Iš pradžių buvau pridengusi kepimo popieriumi. Į kepimo pabaigą nudengiau ir kiekvieną krepšelį greitai apibarsčiau smulkintu sūriu.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai