Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai:
Tešlai:
4 kiaušiniai
5 v. š. miltų
4 v. š. cukraus
0,5 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus
2 v. š. cukraus pudra
 
Įdarui:
 
6 obuoliai
2 a. š. cinamono
2 v. š. cukraus
Gaminimas:
Nulupame obuolius, išimame jų sėklalizdžius ir sutarkuojame juos tarka. Nusunkiame susikaupusias sutarkuotų obuolių sultis ir pabarstę tarkuotus obuolius cinamonu bei cukrumi viską išmaišome.
Tešlai atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus ir išplakame baltymus iki standžių putų.
Į kiaušinių trynius supilame cukrų ir gerai išplakame.
Į išplaktus kiaušinių trynius supilame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome. Tuomet į šią tešlą supilame išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi, patepme sviestu, sudedame obuolių įdarą, paskleidžiame lygiu sluoksniu ir ant viršaus lygiu sluoksniu paskirstome tešlą.
Kepame apie 15 min. orkaitėje.
Pyragui iškepus užklojame jį sviestiniu popieriumi ir atsargiai apverčiame. Nuimame sviestinį popierių nuo obuolių sluoksnio ir iškart suvyniojame į vyniotinį.
Padedame vyniotinį ataušti.
Ataušusį vyniotinį pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Įdarui:
5 - 6 obuolių
Cinamono
2 v. š. cukraus

Tešlai:
3 kiaušinių
3 v. š. miltų
3 v. š. cukraus
0,5 a. š. kepimo miltelių


Gaminimas:
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Nuspausti sultis. Galima pagardinti cinamonu ir įberti cukraus.

Tešlai. Kiaušinius išplakti iki putų. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, atsargiai ir kruopščiai išmaišyti.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Obuolių įdarą lygiu sluoksniu paskleisti skardoje, paliekant po 3 cm laisvos vietos nuo skardos kraštų . Ant įdaro supilti tešlą, išlyginti paviršių. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėj apie 15 minučių.
Iškepusį pyragą uždengti virtuviniu rankšluosčiu ar kepimo popieriaus lakštu ir apversti. Nuimti kepimo popierių ir biskvitą iš karto susukti į vyniotinį.  Ataušinti.  Supjaustyti ir mėgautis.

P.S. nuotraukoje tokia geltona tešla, nes kiaušiniai iš kaimo :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai