Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg miltų
1,5 stiklinės pieno
30 g mielių
5 kiaušinių tryniai
5 g druskos
60 g cukraus
50 g margarino VILNIUS kepiniams
300 g aguonų
1 šaukštas vanilinio cukraus


Gaminimas:
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.
Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.
Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkiname karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešlą atsargiai suvyniojama.
Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai