Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Nedideli agurkai, vynuogių lapai.

Marinatui:
1l vandens;
1 valg. š. druskos,
1 valg. š. cukraus,
1 arb. š. citrinos rūgšties,
1 skiltelė česnako,
1 valg. š. prieskonių mišinio agurkų marinavimui.

Gaminimas:
Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį. Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu. Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties. Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir palikti valandai. Po valandos marinatą nupilti atgal į puodą, tada suberti prieskonių marinavimui mišinį ir vėl užkaitinti. Į kiekvieną stiklainį įdėti po skiltelę česnako ir užpilti karštu marinatu. Stiklainius užsukti ir iškart nešti į rūsį ar atvėsinti šaltam vandeny. Agurkai gaunasi traškūs, išlieka žalia spalva, o vynuogių lapai suteikia specifinį skonį. Vynuogių lapų, atidarius stiklainį, neišmetu, o gaminu armėniškus "balandėlius"- dolmą.
Salotos paruoštos!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai