Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 šaukštai želatinos
~ 1 l vandens
500 g žuvies filė
1 svogūnas
1 petražolės šaknis ar šakelė
1 paprika
1 morka (nebūtinai)
Druskos pagal skonį


Gaminimas:
2 šaukštus želatinos užpilkite 200 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų.
Žuvies filė supjaustyti nedideliais gabaliukais ir užpilti 750 ml vandens. Į puodą su žuvimi sudėti sukapotą svogūną, petražolę, galima diėti paprikos ir morkų griežinėlių. Nepamirškite įmaišyti druskos.
Virkite apie 15-20 minučių. Po to įmaišykite želatiną. Maišykite, kol želatina ištirpsta.
Supilstykite į indelius. Kai pravės iki kambario temperatūros, palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Vietoj žuvies galima dėti vištienos filė, avienos, jautienos ar kiaulienos.
Skanaus
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Drebučiams:
500 g žuvies (bet kokios, pagal skonį)
200 g svogūnų
150 g morkų
15 g želatinos
3 lauro lapai
5 kvapieji pipirai
5 gvazdikėliai
Druska
Papuošimui:
1 virtas kiaušinis
Žalumynai
Spanguolės
Konservuoti žirniai
Citrina


Gaminimas:
Svogūnus stambiai supjaustome, o morkas - griežinėliais.
Užpilame želatiną 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai.
Žuvį supjaustome dideliais gabalais ir sudedame į puodą. Užpilame 1 litru vandens, sudedame daržoves, prieskonius ir verdame apie 1 valandą.
Puodą kuriame brinkinome želatiną, pripildome žuvies sultinio (jo lieka nuo virtos žuvies) dedame ant nedidelės kaitros ugnies. Maišome, kol ištirpsta. Po to nukeliame nuo ugnies.
Į indelius, kuriuos šaldysime žuvies drebučius, sudedame papuošimus. Tinka virti kiaušiniai, konservuoti žirneliai, spanguolės, virtos morkos, žalumynai ir pan.
Žuvį atskiriame nuo kaulo, susmulkiname ir sudedame į indelius.
Užpilame likusiu sultiniu (su tirpinta želatina).
Indelius su drebučiais laikome šaldytuve apie 3-4 valandas.
Skanaus :-)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai